Puszyste ciasto z rabarbarem

5
(2)

Puszyste ciasto z rabarbarem

Bardzo smaczne i puszyste ciasto z rabarbarem. Jest proste w przygotowaniu i szybkie. Ładnie pachnie, jest wilgotne, kwaskowate, nie za słodkie.

Składniki

  • 320 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 160 g drobnego cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 170 ml dobrego oleju
  • ok. 500 g rabarbaru

Przygotowanie

Jajka z cukrem zwykłym i waniliowym ubić na puszystą masę.
Dodać olej, zmiksować.
Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
Wylać na blachę I ułożyć rabarbar.
Piec ok. 35 min w 180 st. Sprawdzić patyczkiem czy jest suchy.
Wyłączyć piekarnik i trzymać placek przy uchylonych drzwiczkach ok. 5 min.
Wyciągnąć, posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!