Złote krążki cebulowe w cieście

Złociste pierścienie cebulowe w chrupiącej panierce to pyszna i niedroga przekąska, która z pewnością Wam posmakuje.

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • sól

Przygotowanie

  1. Dużą cebulę obrać i pokroić w krążki nie za cienkie.
  2. Utrzeć jajko. Przyprawić do smaku: może być warzywkiem z odrobiną soli.
  3. Na osobny talerz nasypać mąki.
  4. Maczać krążki cebuli w jajku, mące, znowu w jajku i znowu w mące.
  5. Smażymy na rozgrzanym oleju tak jak frytki na delikatnie złoty kolor.
  6. Uważać żeby nie przypalić, delikatnie obracając sprawdzać.

Pycha smak i zapach podczas smażenia. Smacznego życzę!


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 9

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!