Sałatka z mortadeli

Bardzo smaczna, a zarazem bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z dodatkiem mortadeli.

Składniki

  • 800g mortadeli
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 średnie cebule
  • 40 ml oleju słonecznikowego
  • 30 ml octu jabłkowego
  • 60 ml wody
  • sól, pieprz

Przygotowanie

Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulkę obrać i pokroić w półksiężyce. Mortadelę pokroić w paski lub można kupić już pokrojoną. Przełożyć składniki do miseczki. Ocet, olej i wodę wymieszać, dodać sól i pieprz. Wlać do reszty i wszystko wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!