Ciasto Kinder Country bez pieczenia

Przepis na ciasto w stylu batonika kinder country. Pyszne i łatwe do przygotowania ciasto bez użycia piekarnika!

Składniki

  • herbatniki
  • 1 łyżka masła
  • śmietanka 30%
  • łyżka cukru pudru
  • fix do śmietany
  • 1 tabliczka białej czekoladay
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • płatki kangus

Przygotowanie

Pokruszyłam w blenderze herbatniki 50g z łyżką masła, wyłożyłam na dno tortownicy (16cm), następnie ubiłam śmietankę 30%, dodałam łyżeczke cukru pudru i jeden fix.

W mikrofalówce rozpuściłam białą czekoladę jedną tabliczkę oraz osobno mleczną. Do mlecznej dodałam łyżkę ubitej śmietany i kilka kangusów, tak powstała warstwa na wierzch, natomiast do reszty śmietany dodałam kangusy ilość wg uznania oraz biała czekoladę.

Wyłożyłam na herbatniki i przykryłam mleczną czekoladą. Następnie wystarczy schłodzić w lodówce ok. 2h.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 9

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!