Zupa gulaszowa

3.6
(8)

Pożywna i banalnie prosta zupa gulaszowa, która z powodzeniem może zastąpić drugie danie.

Składniki:

  • łopatka lub karkówka
  • pieczarki
  • cebula
  • groszek
  • czosnek
  • marchew
  • por
  • papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelni zeszklić, podsmażyć i poddusić. Ale najpierw mięsko (łopatka lub karkówka) w kosteczkę pokrojone smażyć na patelni aż ładnie się zarumieni, przełożyć mięsko do garnka a na tej samej patelni wyżej wymienione warzywka też pokrojone jak lubicie. Czemu na tej samej patelni? Bo zostaje tłuszczyk z mięska i nic się nie zmarnuje. Mięsko niech bulgota ze 2 i pół h, 3 h a pod koniec wrzucam ziemniaczka, warzywka z patelni wszystkie co się znajdują. Czosnek 2 ząbki gotuję jedynie z mięskiem. Sól pod koniec bo wszystko zdąży przejść smakiem. Trochę śmietany do gotowania. Łyżka lub dwie i gotowe.




Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.6 / 5. Oddanych głosów: 8

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!