Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana z boczkiem i cebulą to idealna propozycja na szybki obiad. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 100g mąki
  • 2 jaja
  • 2 cebulki
  • 250g wędzonego boczku
  • 1 łyżka majeranku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Obrać ziemniaki, umyć i zetrzeć na drobnej tarce lub zemleć w maszynce. Utarte ziemniaki przełożyć na sitko, aby odciekły.
  2. Następnie starte ziemniaki przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulę, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek ,sól i pieprz oraz podsmażony boczek.
  3. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanego naczynia.
  4. Piec w 180 stopniach około godziny.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!