Sernik z mlekiem w proszku


Rozpływający się w ustach sernik z mlekiem w proszku. Szybki do zrobienia, na spodzie z herbatników.

Składniki

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1i 1/2 szkl. mleka w proszku i normalnego mleka
  • 3/4 szkl.oleju
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 2 cukry wanilinowe
  • szczypta soli

Przygotowanie

Zmielony ser+cukry, żółtka, sól, budynie zmiksować, tylko do połączenia składników.

Następnie dać olej, oba mleka zmiksować chwilę. Na koniec ubite białka lekko wmieszać rózgą.

Ciasto wylać na dowolny spód. U mnie czekoladowe herbatniki.

Piec 1 godz. w 150°C studzić w piekarniku. Po 15 min od upieczenia uchylić drzwiczki piekarnika.

Sernik jest bardzo delikatny i puszysty. Prawie wcale nie opada.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 30

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!