Sernik na zimno z prażonymi wiórkami kokosowymi


Sernik na zimno na twarogu z dodatkiem galaretek. Delikatny, puszysty i prosty w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 galaretki cytrynowe
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1/2 szkl cukru pudru
  • wiaderko twarogu (1 kg)
  • herbatniki
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie

2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Studzimy.
250 ml śmietany kremówki ubijamy z 1/2 szkl cukru pudru. Do ubitej śmietany dodajemy wiaderko twarogu (1 kg) na wolnych obrotach miksera i do tego na koniec wystudzoną galaretkę. Masa ma wyjść lejąca. Na blachę wykładamy herbatniki, na to masa serowa i do lodówki. Jak już sernik trochę stężeje, na wierzch wysypujemy uprażone wiórki kokosowe. Ciasto najlepiej smakuje po kilkunastu godzinach w lodówce.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 13

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!