Galaretka z kurczakiem, groszkiem i marchewką


Galaretka z kurczakiem to przekąska, która dobrze sprawdza się na różnego rodzaju domowych imprezach i spotkaniach. Jest bardzo smaczna i pięknie prezentuje się na stole.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Ugotowałam udka z kurczaka z marchewką, pietruszką (korzeń +natka), seler (korzeń+natka).

Opaloną cebulę i por, dobrze przyprawiłam solą, pieprzem ziele angielskie liść laurowy i ugotowałam na wolnym ogniu. Czyli rosół tylko mocniej przyprawiony.

Gdy mięso juz mięciutkie i warzywa to odcedzamy i obieramy mięsko, kroimy w kosteczkę warzywa (prócz pora i cebuli) mięsko też w kosteczkę i groszek z puszki układamy na dnie miseczek.

Do gorącego wywaru w zależności ile wyszło, dodajemy żelatyny zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja najpierw rozpuściłam w kubku z gorącym wywarem żelatynę i wlałam do garnka.

Rozlać na miseczki żeby zakryć mięsko i warzywka jak wystygnie to do lodówki i aż się zsiądzie.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!