Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania to idealna propozycja na obiad dla tych co lubią urozmaicenie i nie lubią zawijać gołąbków.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Ryż gotuję na sypko. Mięso mielone doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, czosnkiem, majeranek, dodaje duszoną cebulkę. Dokładnie mieszam, odkładam na pół godziny.


Kapustę białą szatkuje, wrzucam na wrzącą wodę, chwilę gotuję aż zmięknie. Odcedzam.


Łącze mięso, ryż, kapustę. Doprawiam do smaku i formuje gołąbki. Smażę z każdej strony, przekładam do naczynia żaroodpornego, zalewam pasatą pomidorową i zapiekam 15-20min w temp 220°.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!