Idealna beza pavlova


Rozpływająca się w ustach beza Pavlova. Chrupiąca z zewnątrz, piankowa w środku.

Składniki

  • 6 białek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

6 białek ubić ze szczyptą soli. Jak będą ubite dodaje po łyżce cukru – 1,5 szklanki cukru, czy dwa razy po 3/4 jak kto woli. Na koniec dodaje 1,5 łyżki soku z cytryny i łyżkę mąki ziemniaczanej i szpatułką mieszam. Piec 6 minut w 150/160 stopniach, następnie godzinę w 120°C i 2h w 100°C. Udekorować owocami.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!