Ciasto owocowe z pianką


Bardzo szybkie i bardzo aromatyczne ciasto z owocami, które rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki tortowej orkiszowej
  • 3/4 szklanki ksylitolu
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki ksylitolu do białek
  • owoce – jeżyny, borówki, maliny

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z ksylitolem, dodać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Wylać na blaszkę i piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Ciasto wyjąć z piekarnika nakłuć, poukładać owoce ja dałam jeżyny, borówki i maliny na górę. Ułożyć ubite wcześniej z ksylitolem białka. Włożyć do piekarnika i piec jeszcze około 10 min. Posypałam górę kakao.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!