Surówka z młodej kapusty po koreańsku


Surówka z młodej kapusty po koreańsku to pyszna surówka w stylu azjatyckim idealna jako dodatek do dania głównego.

Składniki:

  • główka kapusty ok. 2,5kg
  • jedna duża marchew
  • łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • 75ml oleju wrzącego
  • 3 do 5 łyżek octu (do smaku)
  • 3 łyżki kolendry mielonej uprażonej na patelni
  • łyżka słodkiej papryki
  • łyżka kurkumy
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • 5 dużych ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę

Sposób przygotowania:

Pokroić, wymieszać, wstawić do lodówki, na drugi dzień jest gotowa do spożycia.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!