Najlepsza surówka do obiadu


Surówka z kiszonej kapusty to idealny dodatek do drugiego dania. Świetnie pasuje do mięs oraz grillowanych ryb, a także do potraw pieczonych w piekarniku.

Składniki:

  • 0,5-1kg kiszonej kapusty (na zdjęciu w wersji z marchewką)
  • 1-2 duże ogórki kiszone
  • jedna średnia cebula
  • 2-4 łyżki majonezu (niedużo, byle się całość tak obkleiła w majonezie, nie pływała)

Sposób przygotowania:

Wszystko siekamy, mieszamy w misce, dodajemy trochę majonezu (lepiej po trochę dokładać niż dać za dużo ;)), przyprawić wedle uznania.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!