Sernik bez spodu


Puszysty sernik pieczony bez ciasta. Jest wilgotny, delikatny, a do tego łatwy i szybki do przygotowania.

Składniki

  • 1 kg sera
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 2 szkl. mleka
  • 2 budynie waniliowe
  • 8 jajek – białka ubijam

Przygotowanie

Ser + żółtka + cukier + olej + mleko + budyń – wszystko razem blenderem miksuje. Na koniec dodaje ubite białka, lekko mieszając drewnianą łyżką.

Masę wylewam na blachę wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 45 min. Potem jeszcze zmniejszam temperaturę na 100 stopni i piekę przez 15 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 540

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!