Pierś z kurczaka w cieście francuskim


Pierś z kurczaka w cieście francuskim to pyszne i efektowne danie. Mięso upieczone w ten sposób jest miękkie i delikatne.

Składniki

  • piersi z kurczaka
  • ciasto francuskie

Farsz:

  • pieczarki
  • cebula
  • żółty ser

Przygotowanie

Obsmażamy pieczarki z cebulką przyprawiamy na koniec pieprzem i solą. Nacinamy pierś z kurczaka tak aby powstała kieszonka następnie wkładamy do środka farsz i żółty ser zamykamy kieszonkę i zawijamy w cieście. Roztrzepujemy jajko i smarujemy z wierzchu ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem przez około 40 min. 3 min przed wyjęciem posypuję z wierzchu serem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 29

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!