Serniczek do kawki


Delikatny i słodziutki serniczek idealny do popołudniowej kawy czy herbaty.

Składniki oraz sposób przygotowania

Spód:

  • 2 szkl. mąki
  • ½ kostki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki kakao
  • ½ szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki dobrze ze sobą połączyć i wyłożyć na blachę. Podpiec ok. 11 min w 160°C na termoobiegu.

Masa serowa:

  • 1.5 kg sera z wiaderka
  • 8 jajek
  • 1 szkl. cukru
  • 3 budynie waniliowe

Białka ubić ze szczyptą soli i z cukrem. Do osobnej miski dodać ser, żółtka i budynie cały czas ubijać. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie mieszać. Wylać na spód i piec ok. 55 min w 160°C na termoobiegu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 12

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!