Sałatka z szynką i rzodkiewką


Ekspresowa i lekka sałatka z rzodkiewki, szczypiorku, kukurydzy i szynki. Idealna na kolację lub imprezę.

Składniki:

  • seler konserwowy 2 słoiczki
  • kukurydza 1 puszka
  • szynka konserwowa
  • jaja ok. 5szt
  • dużo szczypiorku
  • rzodkiewka
  • sól, pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Seler pokroić na słupki. Szynkę i jajka pokroić w kosteczkę. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki, a szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć w salaterce dodać kukurydzę, doprawić solą i pieprzem i zalać majonezem. Całość wymieszać.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!