Sałatka z ryżem i tuńczykiem


Sałatka z tuńczyka

Prosta, smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z ryżem i tuńczykiem. Idealna na kolację.

Składniki

  • 1 woreczek ryżu (100 g)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić do przestygnięcia.

Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.

Paprykę pokroić w cienkie paski.

Składniki przełożyć do miski, dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.7 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!