Bułeczki drożdżowe z mascarpone i owocami


Bułeczki drożdżowe z mascarpone i owocami

Pyszne, domowe, mięciutkie, pachnące drożdżowe bułeczki z mascarpone i owocami.

Składniki

Ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 6 g suchych drożdży
  • 1 szklanka cukru
  • 1 jajko
  • trochę roztopionego masła
  • szczypta soli

Nadzienie

  • ser mascarpone
  • 1 żółtko
  • cukier puder

Przygotowanie

Ze składników na ciasto zagnieść jednolite ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na około godzinę.

Ser mascarpone pomieszałam z żółtkiem i cukrem pudrem.

Z ciasta formuje kulki, spłaszczam, dołek robię dnem od szklanki, w te miejsce daję serek.

Piekę w 180 st. termoobieg, około 25 min, gdy ostygną daję owoce i polewam lukrem – lukier z cukru pudru z odrobiną soku z cytryny i kropelką wody.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!