Sałatka warstwowa z tuńczykiem


Sałatka warstwowa z tuńczykiem to jedna z najpopularniejszych sałatek warstwowych. Idealna na specjalne okazje i na spotkania przy wspólnym stole.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Warstwy od spodu:

  1. starte białko jaja
  2. starty żółty ser
  3. tuńczyk w sosie własnym (odsączony)
  4. majonez
  5. posiekana cebula ze szczypiorkiem
  6. druga warstwa tuńczyka
  7. posiekana cebula ze szczypiorkiem
  8. kukurydza
  9. majonez
  10. skruszone żółtko jaja i szczypiorek do dekoracji

Proporcje wedle uznania, można nawet pominąć jedną warstwę majonezu, sałatka będzie wtedy bardziej sucha i mniej kaloryczna. Ro samo z cebulką, jeśli ostra dajemy mniej, jak słabsza można dać więcej.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 24

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!