Racuchy na maślance


Racuchy na maślance

Pyszne placuszki na maślance z cynamonem i jabłkami – bardzo łatwy przepis.

Składniki

  • 400 ml maślanki
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki sody
  • łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 2 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • ok. 2 i 1/2 szklanki mąki

Przygotowanie

Maślankę wymieszać z sodą. Dodać jajko, sól, cukier i cynamon. Wymieszać, następnie partiami dodawać mąkę. Na końcu dodać obrane jabłka pokrojone w cienkie plasterki. Smażyć na rozgrzanym oleju małymi porcjami. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!