Ptysie i eklerki


Przepyszne, rozpływające się w ustach ptysie i eklerki to idealna propozycja do kawki, lub na podwieczorek ze szklanką mleka.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka wody
  • 125 g masła lub margaryny
  • 4 jaja

Sposób przygotowania:

Wodę z masłem zagotować, dodać mąkę i mieszać aż powstanie gładkie ciasto odchodzące od rondelka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie dodać jajka i wyrobić ciasto na jednolitą masę. Masę wyciskać na blaszkę za pomocą szprycy i do pieca. Piec 20-30 minut w 200 C. Ostudzić na kratce.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!