Placki dyniowe z imbirem i prażonymi pestkami dyni


Przepis na chrupiące placki dyniowe – idealne jako samodzielny posiłek, albo jako dodatek do obiadu.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Zetrzeć dynie na grubych oczkach co najmniej z połówki większej dyni, imbir nie za dużo i też zetrzeć, sól do smaku, dwa jajka co najmniej, uprażone dwie garści pestek dyni i mąka typu 500 około 3-4 szkl. nawet więcej po 200 ml i ciężko powiedzieć ile tej mąki tak trzeba uzyskać taka masę w miarę gęsta ścięta taka jak na placki żeby było łatwiej to usmażyć. Smacznego.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!