Smażony morszczuk, puree ziemniaczane z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty


Jeżeli szukasz smacznego pomysłu na obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Ryba smażona na patelni

  • 2 filety z morszczuka przecięte na pół
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Rybę obtaczam w przyprawach, skrapiam sokiem z cytryny, odstawiam na pół godzinki. W misce roztrzepuję jajko, daję sól, pieprz i wkładam rybę. Obtaczam w mące wymieszanej z bułką i smażę na rumiano z każdej strony.

Kiszona kapusta (surówka)

  • garść swojskiej kapusty
  • 1 starta marchew
  • 1 starte jabłko
  • 1 cebula
  • 1 mandarynka pokrojona
  • natka pietruszki
  • cukier lub ksylitol
  • sól, pieprz
  • olej

Kapustę kroję drobniej, dodaję resztę warzyw, przyprawy i olej, mieszam i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!