Pierogi ruskie z serem i ziemniakami


Przepis na pierogi ruskie z nadzieniem z białego sera i ziemniaków, doprawione na cebulą, pieprzem i solą.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Farsz

  • 1kg ziemniaków
  • 0,70 dkg twarogu-półtłusty
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki ugotować, następnie – ziemniaki, ser miele, dodaję zeszkloną na maśle cebulę, sól, pieprz do smaku. Wyrabiam na jednolitą masę.

Ciasto

  • 4 szkl. mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • 1,5 szkl. gorącej wody
  • 2 łyżki masła – może być olej

Ciasto zagnieść, cienko rozwałkować i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku przez kilka minut od wypłynięcia.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!