Schab w galarecie


Schab w galarecie to świetny pomysł na przystawkę podczas imprezy w gronie znajomych.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Dwa kilogramy schabu gotuje w wodzie z marchewką, kilkoma ziarnkami pieprzu i listka laurowego oraz z 2 łyżkami jarzynki do miękkości u mnie to w zasadzie dwie godziny nigdy krócej.

Po wystudzeniu pokroić w plastry około 1 cm i ułożyć na półmiskach pomiędzy marchewkę w plasterki można tez listki pietruszki.

Rosół przelać przez sito i odmierzyć potrzebną ilość, u mnie 1,5 litra rosołku podgrzać i rozpuścić odpowiednią ilość żelatyny (w zależności od firmy patrzeć ile dodać).

Tak przygotowaną galaretą zalać plastry schabu. Wystudzić i gotowe.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!