Pieczone bataty z farszem


Pieczone bataty z farszem to pomysł na pyszny obiad. Danie jest proste i nie ma przy nim wiele pracy.

Składniki

  • 2 bataty
  • mięso mielone
  • czerwona fasola
  • ser żółty
  • przyprawy

Przygotowanie

Bataty wyszorować, przekroić i piec 45 minut w 200 stopniach. Gdy bataty się upieką wydrążyć łyżką miąższ ze środka. Miąższ rozgnieść lekko widelcem i połączyć z usmażonym mięsem mielonym i fasolą czerwoną. Gotowy farsz nałożyć do wydrążonych łódek z batatów, posypać żółtym serem i wstawić ponownie do piekarnika na 10-15 minut.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!