Pasztet wieprzowo-drobiowy


Sprawdź jak zrobić pyszny domowy pasztet wieprzowo-drobiowy. Idealny na święta i inne rodzinne uroczystości.

Składniki:

  • 4 ćwiartki kurczaka
  • 70 dag podgardla
  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 50 dag marchwi
  • 2 pietruszki
  • por
  • pół selera
  • cebula
  • 8 jajek
  • natka pietruszki
  • 2 kajzerki

Sposób przygotowania:

Wszystko gotujemy na 10 minut przed wrzucamy wątróbkę. Ostudzić i zmielić. W rosole namoczyć bułki dodać przyprawy i mięso też w przyprawach gotować. Piec tak 1.5 godz w temperaturze 180 góra dół. Warzyw można mniej dać chodzi o marchew. Dolewamy rosół żeby wyrobić mięso.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!