Pieczone pierożki


Przepis na pyszne, chrupiące pieczone pierożki, które idealnie smakują z dodatkiem czystego barszczu czy rosołu w filiżance.

Składniki:

  • 2,5 szkl. mąki
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 0,5 szkl. ciepłego mleka wymieszanego z woda pół na pół
  • 20g drożdży
  • 1 płaską łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Drożdże z wodą i mlekiem wymieszać i połączyć z resztą produktów. Wyrobić ciasto. Farsz może być przeróżny od mięsnego po szpinak, kurczak czy meksykański kto co lubi. Ciasto rozwałkować, uformować pierogi i nadziewać je farszem. Piec w piekarniku posmarowane jajkiem ok. 20-30 minut w 180 st. C do uzyskania koloru.



Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 11

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!