Pączki hiszpańskie


Pączki hiszpańskie

Pączki hiszpańskie są delikatne, lekkie i puszyste. Przygotowuje się je z ciasta parzonego.

Składniki

  • 200g mąki pszennej
  • 100g masła
  • 250 ml wody
  • szczypta soli
  • 4 jajka
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Wodę, masło i sól zagotować. Dodać mąkę aby ją sparzyć pożądanie. Wszystko wymieszać i wystudzić, następnie dodać jajka po jednym całym i miksować mikserem.

Ciasto wkładać do szprycy i formować kółka na papierze do pieczenia. Następnie każde kółko oddzielnie wycinać nożyczkami i smażyć papierem do góry, a po ok. 1 minucie papier zdjąć.

Gotowe pączki polać lukrem.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!