Niemiecka sałatka ziemniaczana

Sałatka ta świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych czy z grilla.

Składniki

  • 9 ziemniaków
  • 5 ogórków kiszonych
  • por
  • szczypiorek
  • koper

Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz

Przygotowanie

9 ziemniaków ugotować w mundurach, wystudzić i pokroić w kostkę.

5 ogórków kiszonych pokroić w małe paski.

Białą cześć pora lub jedną dużą cebulkę pokroić w kostkę.

Szczypiorek i koper posiekać.

Wymieszać z sosem.

Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 30

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!