Kotlety z kalafiora


Chrupiące kotleciki z gotowanego kalafiora. To danie ma szansę przebić tradycyjne mielone!

Składniki

  • średniej wielkości kalafior
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki kaszy manny
  • pęczek pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki parmezanu
  • sól
  • pół łyżeczki ostrego chili
  • 2 łyżeczki curry

Przygotowanie

Kalafior podzielić na różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, wyjąć po 3 minutach, ma być chrupki. Rozgnieść tłuczkiem. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodać więcej bułki. Kotlety smażyć z obu stron na zloty kolor.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!