Ciasto Kinder czekolada bez pieczenia


Proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia smakiem przypominające batonik Kinder czekolada.

Składniki

  • 400 gram białej czekolady
  • 450 gram mlecznej
  • 300 ml mleka skondensowanego słodzonego
  • 250g tłuszczu kokosowego w kostkach

Przygotowanie

Białą czekoladę łamiemy na kostki, dajemy kokosowy tłuszcz rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z mlekiem tylko nie tak do końca musi być bardzo gęsta masa.

Formę podłużną do pieczenia smarujemy olejem wykładamy na nią i na boki folie spożywczą. Bierzemy karton i tworzymy z niego dwa owalne kształty owijamy je w folię i wkładamy do formy w celu stworzenia charakterystycznych dołków. Na nie wylewamy białą masę rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy na 4 godziny do lodówki.

Po tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej mleczną czekoladę. Wyciągamy białą masę z lodówki i wylewamy na nią mleczną czekoladę.

Wstawiamy znowu do lodówki na godzinę czasu. Wyciągamy ciacho z formy obracamy wyciągamy kartony i polewamy resztą rozpuszczonej czekolady i znowu do lodówki na godzinę czasu.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2.8 / 5. Oddanych głosów: 64

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!