Domowy smalec ze skwarkami i cebulką


Domowy smalczyk to pyszny dodatek do chleba, który spodoba się wszystkim miłośnikom kanapek i różnych past.

Składniki:

  • 1kg słoniny
  • 1 duża cebula
  • pół jabłka
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do gara i wytapiać. Jak skwareczki zaczną się lekko rumienić dodać 1 dużą cebulę, pół startego jabłka oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Jak cebulka się zarumieni dodać majeranek sól i pieprz. Przelać do naczynia, słoika do czego tam chcemy i odstawić aż zastygnie.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 15

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!