Cytrynowe kruche ciasteczka


Pyszne, niebiańsko kruche i aromatyczne ciasteczka z cytrynową nutką. Ciastka są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 18 dag masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2 małe jajka
  • 1 łyżeczka z soku z cytryny
  • 1 łyżeczka drobno startej skórki cytryny
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Na krem dodać po jednym jajku oraz sok i skórkę z cytryny, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na godzinę. Piec w 180 C – 10 minut do momentu zezłocenia.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!