Śledź w pomidorach


Przepis na idealną potrawę z płatów śledziowych. Świetnie sprawdzi się jako przystawka oraz danie główne.

Składniki:

  • płaty śledziowe 5 sztuk
  • 6 średnich cebul
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • mały koncentrat pomidorowy
  • ketchup pikantny
  • przyprawy sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w piórka dodajemy olej i dusimy aż będzie miękka dodajemy koncentrat, keczup mieszamy by struktura się wyrównała dodajemy pozostałe składniki do smaku… W szklanej misce układamy warstwy jeszcze ciepłe ale nie gorące cebula na dno śledzia dzielimy na większe kawałki układamy następnie cebula i znowu śledź i tak do wykończenia składników….
Szybko niski koszt…. SMACZNEGO

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!