Ciasto „pina colada”


Jeżeli lubicie kokos, to na pewno zasmakuje wam ten deser.

Składniki

  • 250g masła
  • 200g cukru
  • 5 jajek
  • 200ml mleka kokosowego
  • 400g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200g wiórek kokosowych
  • 40dag ananasa

Przygotowanie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać 5 całych jajek, 200ml mleka kokosowego. Następnie 400g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do masy dodać 200g wiórek kokosowych i 40dag ananasa pokrojonego w kostkę. Wymieszać łyżką. Piec ok. 45min w 180st.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 6

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!