Ciasto na zimno z kaszy manny

Proste ciasto na zimno z kaszy manny, które idealnie nadaje się na niedzielny deser.

Składniki

  • opakowanie herbatników
  • borówki w zalewie
  • śmietana 36%
  • mascarpone
  • 1szkl. kaszy manny
  • 2 łyżki kakao
  • 1l mleka
  • 170g masła
  • cukier waniliowy
  • pół szkl. cukru

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować, dodać masło, cukry i na koniec kaszę.

  2. Mieszać do zgęstnienia.

  3. Na blaszce ułożyć herbatniki.

  4. Na herbatniki masę kakaową na przemian z herbatnikami, na ostatnią warstwę herbatników śmietanę z mascarpone.

  5. Udekorować borówkami lub wiśniami w syropie.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!