Chrupiące pieczarki w cieście serowym

4.7
(7)

Chrupiące pieczarki w cieście serowym

Te pyszne chrupiące pieczarki rewelacyjnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielna przekąska imprezowa na ciepło.

Składniki

  • 600 g średnich pieczarek
  • 600 g sera tartego żółtego
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka oregano
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pieczarki obieram i odcinam ogonki. Do miski wbijam jajka, dodaje mąkę, ser, przyprawy i całość blenduje. Pieczarki maczam w cieście, posypuje bułką tartą i smażę na oleju, na patelni. Smaże na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu można jeszcze dosolić i dopieprzyć według smaku.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 7

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!