Chlebki naan z piekarnika

4.9
(10)

Chlebki naan z piekarnika

Przepis na chlebki naan, czyli przysmak kuchni indyjskiej, który teraz łatwo zrobisz w domu w piekarniku.

Składniki (na 8 sztuk)

  • 280 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 60 g mleka
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Składniki przekładamy do miski i zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto dzielimy na 8 porcji, w międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 250 stopni z blachą w środku na której będziemy piec chlebki.

Każdy kawałek ciasta rozwałkować na cienki placek. Placki delikatnie i uważnie przekładamy na gorącą blachę i pieczemy 4-5 min aż będą podpieczone.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 10

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!