Zupa gołąbkowa

Pyszna zupa inspirowana gołąbkami. Zawiera w sobie wszystko to, co najlepsze w gołąbkach.

Składniki:

  • mięso mielone (0.5kg)
  • cebula (2)
  • marchewka (3)
  • kapusta włoska (1 mała główka)
  • pomidory w puszce (2)
  • ryż (100g)
  • papryka w proszku
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • olej
  • sól oraz pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso razem z cebulą przesmażyć na oleju, dodać posiekaną kapustę oraz startą marchewkę i smażyć wszystko jeszcze 5 min.

Do garnka wsypać ryż, pomidory i paprykę w proszku. Wymieszać, wlać wodę (ja dodałam wodę z kostką rosołową) zagotować, doprawić solą i pieprzem, dorzucić liście laurowe i ziele angielskie, następnie gotować wszystko pod przykryciem ok. 30 minut aż kapusta zmięknie, a ryż rozpadnie się, nadając zupie odpowiednią konsystencję.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 14

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!