Udka i podudzia z cebulą, papryką i ziemniakami


Udka z kurczaka pieczone razem z ziemniakami i warzywami to szybki pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny!

Składniki

  • udka i podudzia z kurczaka
  • cebula
  • papryka
  • podgotowane ziemniaki
  • czosnek
  • oliwa/olej
  • przyprawa do kurczaka
  • słodka papryka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Blaszkę wysmarować oliwą/olejem.
  2. Umyte udka i podudzia ułożyć na blaszce.
  3. Dodać pokrojoną cebulę, paprykę, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Dodać przyprawy (ja dałam przyprawę do kurczaka, sól, pieprz, słodką paprykę).
  5. Wszystko wymieszać.
  6. Dać do piekarnika na godzinę – 180 stopni.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 5

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!