Wspaniały letni deser dla każdego. Idealne na imprezę w ogrodzie, urodziny czy też po prostu bez okazji.
Składniki
- 6 kolorowych galaretek
- 1,5 szkl. mleka
- woda
- 2 łyżeczki żelatyny
- trochę cukru lub cukru waniliowego do mleka
Przygotowanie
Każdą galaretkę rozpuściłam w 250ml wody, stopniowo – nie wszystkie na raz.
Mleko podgrzałam, żeby cukier się rozpuścił, a żelatynę rozpuściłam w wodzie – najpierw 1 łyżeczka w 1/4 szkl. gorącej wody i dolałam to do 3/4 szkl. mleka, po zastygnięciu 3 galaretek dopiero przygotowałam drugą mleczną mieszankę w taki sam sposób. Wlewałam na przemian galaretkę i mleko z żelatyną do keksówki wyłożonej dwiema warstwami folii spożywczej. Zostawiłam w lodówce na całą noc.