Tęczowy galaretkowiec

5
(1)

Wspaniały letni deser dla każdego. Idealne na imprezę w ogrodzie, urodziny czy też po prostu bez okazji.

Składniki

  • 6 kolorowych galaretek
  • 1,5 szkl. mleka
  • woda
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • trochę cukru lub cukru waniliowego do mleka

Przygotowanie

Każdą galaretkę rozpuściłam w 250ml wody, stopniowo – nie wszystkie na raz.
Mleko podgrzałam, żeby cukier się rozpuścił, a żelatynę rozpuściłam w wodzie – najpierw 1 łyżeczka w 1/4 szkl. gorącej wody i dolałam to do 3/4 szkl. mleka, po zastygnięciu 3 galaretek dopiero przygotowałam drugą mleczną mieszankę w taki sam sposób. Wlewałam na przemian galaretkę i mleko z żelatyną do keksówki wyłożonej dwiema warstwami folii spożywczej. Zostawiłam w lodówce na całą noc.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!