Kruche rogaliki z powidłami

5
(2)

Kruche rogaliki z powidłami

Przepis na kruche rogaliki nadziane powidłami. Ciasto jest niezwykle delikatne i kruchutkie.

Składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 200 g masła
  • 1 cukier wanilinowy
  • szczypta soli

Dodatkowo

  • powidła śliwkowe

Przygotowanie

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i schładzać min. 30 minut w lodówce.
Podzielić ciasto na 4 części, następnie każdą rozwałkować, pokroić w trójkąty, nałożyć powidła i zwijać. Piec 30-35 minut w 180°C. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i posypać cukrem pudrem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!