Szybka babka cytrynowa

4.6
(86)

Szybka babka cytrynowa

Wilgotna, puszysta i bardzo smaczna babka cytrynowa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g masła
  • skórka stara z 1 cytryny i sok

Przygotowanie

Jajka całe ubić z cukrem. Następnie dodajemy roztopione chłodne masło, mąki, proszek do pieczenia, skórkę i sok z cytryny. Wszystko mieszamy do połączenia.
Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 86

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!