Szarlotka Anny


Domowa szarlotka to ponadczasowe ciasto pasujące na każdą możliwą okazję.

Składniki

  • 2.5 szkl. mąki
  • 0.5 szkl. cukru
  • 2.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5-6 żółtek
  • kostka masła

Przygotowanie

Ciasto zagniatamy i wstawiamy do lodówki na godzinę.

Po godzinie wykładamy na blachę i podpiekamy przez 20 minut w 180 stopniach.

Jabłka kroimy i podsmażamy z łyżeczką cukru. Można dodać cynamon. Ja dałam 3 kilo.

Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, a na jabłka ubitą pianę ze szklanką cukru.

Piec razem w 170 stopni jeszcze przez 20 minut pilnując pianę. Ja suszyłam ją z termoobiegiem.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 26

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!