Ciasto „salceson” z jabłkami


Ciasto "salceson" z jabłkami

Bardzo proste ciasto salceson, które wykonasz w kilka chwil! Wilgotne, czekoladowe z dużą ilością jabłek.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 4 duże jabłka

Przygotowanie

Ubić białka na sztywno. Następnie dodać do nich cukier i żółtka. Kolejno cały czas ubijając dodawać powoli olej, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, kakao i cynamon. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka i całość wymieszać łyżką piec 45-55 min w 180 °C.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 12

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!