Snickers


Snickers to przepyszne ciasto, które wszystkim bardzo smakuje i szybko znika ze stołów.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Biszkopt:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3,5 łyżki mąki pszennej
  • 3,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki octu

Białka ubić z cukrem, żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Do ubitych na sztywno białek dodać żółtka i wymieszać, następnie dodać mąkę i kakao. Wszystkie składniki połączyć i wyłożyć na blaszkę. Piec 25 min. 180 stopni.

Masa:

  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka mleka
  • opakowanie mleka w proszku
  • 3/4 szklanki cukru
  • masa kajakowa
  • orzeszki solone
  • rodzynki
  • czekolada mleczna

Mleko, cukier i masło rozpuścić, ostudzić do zimnej masy dodać mleko w proszku i miksować na jednolity krem.

Biszkopt przekroić na pół i nasączyć.

Układanie warstw:

  • biszkopt
  • pół masy kajmakowej
  • pół masy białej
  • biszkopt
  • reszta masy kajmakowej
  • reszta masy białej
  • na górze orzeszki solone uprażone i rodzynki przelane wrzątkiem
  • polać wszystko rozpuszczoną w 3 łyżeczkach mleka czekoladą


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!