Śledzik pod pierzynką


Śledzik pod pierzynką to warstwowa sałatka rybna, która będzie hitem każdego przyjęcia.

Składniki oraz sposób przygotowania:

Składniki starte na dużych oczkach układamy warstwami od dołu:

  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2 buraczki
  • 2 marchewki
  • wymoczony w mleku i drobno pokrojony śledź matias
  • 3 pokrojone w kostkę korniszony
  • pół pokrojonej drobno cebulki
  • 5 jajek (po ugotowaniu i ostudzeniu oddzielić żółtko od białka i drobno rozetrzeć widelcem)

Każda warstwę smarujemy cienką warstwą majonezu i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą do smaku. Sałatkę wstawić do lodówki na 2 godziny, aby składniki sobą przeszły.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2

Ten przepis nie ma jeszcze żadnej oceny. Bądź pierwszą osobą która go oceni!